Over Karimoves

Karimoves is een team van culturele en sportieve professionals met passie voor cultuur, beweging, dans en sport.

Ons motto is dan ook: Always in motion.

Het allerliefst brengen wij ons enthousiasme over aan een ander. Daarom organiseren wij al jaren workshops, masterclasses, battles en dagvullende culturele programma’s voor onderwijs, culturele instellingen en buurtwerk.

Karimoves is opgericht door Karim el Maslouhi (1986). Hij groeide als Marokkaans-Nederlandse jongen op in Rotterdam-Feijenoord en was, zoals veel jongeren toen en nu, op zoek naar rolmodellen. Op jonge leeftijd was hij altijd voetballend te vinden op pleintjes, tot hij op school kennis maakte met Capoeira en Breakdance. Hij groeide uit tot een professionele urban danser en heeft intussen meer dan 17 jaar ervaring in de danswereld. In deze jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige danser, maar ook als cultureel ondernemer.

Karimoves wordt geregeld door gemeentelijke en culturele instellingen gevraagd om programma te maken, soms als onderdeel van een groter geheel, vaak als onafhankelijk evenement in de wijk. Hij maakt programma voor jongeren voor wie de straat en de wijk een thuis zijn waar ze trots op zijn. Urban en hiphop gaan over van niets iets maken, voor jezelf opkomen, hechte vriendschappen en sociale cohesie.

Karim is een centraal figuur in de wijk, een ondernemer die een rolmodel is voor jongeren die opgroeien zoals hij opgroeide. Hij weet als geen ander waar jongeren behoefte aan hebben en hoe je jongeren moet benaderen. Dat maakt Karimoves, zeker in de grotere steden, de aangewezen partij om jongeren aan het bewegen te krijgen. Niet alleen omdat wij een urban-focus hebben en veel met hiphopcultuur doen, maar ook omdat wij zelf ontstaan zijn in de wijk. We kennen onze doelgroepen goed en weten waar zij enthousiast van worden.

In onze programma’s hebben we altijd een mix van beweging, muziek en uitdaging, die goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen en jongeren uit de grotere steden.